В бъдеще ще има увеличение на таксите за обслужване в

...
В бъдеще ще има увеличение на таксите за обслужване в
Коментари Харесай

Шефът на Асоциацията на банките в България обясни в рецесия ли сме

В бъдеще ще има нарастване на таксите за обслужване в банковите клонове за сметка на по-ниски в електронното банкиране, с цел да бъдат пренасочени клиентите към цифровите банкови услуги. Това предвижда ръководителят на УС на Асоциацията на банките в България Петър Андронов в ефира на bTV.

Очаква се банковите такси трансграничните преводи на европейски равнище да намалеят и да се изравнят с тези за вътрешните преводи. Пътуващите в чужбина също ще бъдат облагодетелствани, тъй като таксите на банкоматите ще бъдат същите като в България, съобщи той.

Според него нарастването на банковите такси на национално равнище в редица трезори се стреми да компенсира и балансира трансграничното понижаване на същите такси.

"Не сме в криза, а има закъснение в растежа на икономическия напредък ", безапелационен е Андронов. "Затова и лихвите ще останат ниски и Европейската централна банка няма да се намеси, с цел да ги контролира, тъй като задачата е да се подтиква потреблението. Това е очевидно и в България. Има растеж на потребителските заеми от 20% и на ипотечните от 16%. Това демонстрира непоклатимост, което се потвърждава и от ниските равнища на безработица ", уверен е банкерът.

Хората са сигурни и имат работа, само че ръководителят на УС на Асоциация на банките в България счита, че това може да предизвика рисково държание. Андронов поучава да не се взимат заеми поради ниските лихви, а при действителна потребност и с проект.

Той разяснява и абсурда с банкерката във Варна, която присвои 1 милион лв. на клиенти: „ Работи с хора и такива неща се случват, само че това е прогнозируем риск”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР