В ъзможно е днес президентът да покани за връчване на

...
В ъзможно е днес президентът да покани за връчване на
Коментари Харесай

Пламен Киров: Още днес Радев може да покани най-голямата парламентарна група за връчване на мандат

В ъзможно е през днешния ден президентът да предложения за връчване на мандат претендента за министър председател на най-голямата парламентарна група. За задачата са нужни две предварителни дейности – подаване на оставка от държавното управление и образуване на парламентарните групи, съгласно разпоредбите, които съдържа Правилникът за организацията и активността на Народното събрание.

Това съобщи в предаването някогашният парламентарен арбитър и учител по конституционно право проф. Пламен Киров.

По думите му е допустимо първият изследователски мандат да бъде връчен на член на ГЕРБ.

"Президентът връчва с декрет подобен мандат. Това е официална процедура и се дава на съответно лице ", разясни той.

"Струва ми се, че хипотезата - новите парламентарни групи да не съумеят да изберат ръководител и зам.-председател, е невъзможна. Най-вероятно политическите сили към този момент се съветвали и ще бъдат определени такива ", сподели още проф. Пламен Киров.

"Когато държавното управление подава оставка пред Народното събрание, би следвало министър председателят да връчи оставката. Струва ми се, че през днешния ден няма да се случи нещо сходно ", разяснява още Киров.

Според него следва 45-ото Народно заседание да сътвори личен устав за организацията и активността на Народното събрание.

Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Робинзон пуска бутилка в океана. В нея има записка с надпис: „ Аз съм корабокрушенец, разгадавам на ваща помощ! “. След 17 години бутилката се връща, а… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПредставеният модел бе версия RS, карбонов покрив и няколко други спомагателни екстри, които подвигат цената му до... 360 000 лв..Гладът за избран хранителен артикул може да е освен това от мимолетна волност на организмаПреминаването на корабите през Босфора, планувано за сряда и четвъртък, е било анулираноВижте къде е разгласен жълт код за рисково времеЩе се направи инспекция дали компанията не е нарушила GDPRНалага се следено изпускане на язовир Малка Мътница„ Телеграф ”: Украйна би трябвало да извърви дълъг пътЕрдоган: Истанбулският канал няма да бъде предмет на Конвенцията от МонтрьоГрупата на „ Изправи се! Мутри вън! ” ще реши на следващия ден, когато има публично предложениеДания стопира изцяло имунизирането с „ АстраЗенека ”Южната ни съседка разгласи, че от средата на май ще отвори туристическия си секторРуски военни кораби започнаха стрелби в Черно мореЕдин подробност от фотографията провокира дебатиВъв връзка с позволена неволна репортерска неточност със подмяна на имената на две политически обединения setTimeout(function(){ var scr = document.createElement( " SCRIPT " ); scr.type = " text/javascript " ; scr.src = " https://b.grabo.bg/netinfo/special/vesti_dealbox_resp.php?affid=20492&r= " +Math.round(Math.random()*10000); scr.se
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР