В Азия сезонът на тайфуните е в разгара си. Проливни

...
В Азия сезонът на тайфуните е в разгара си. Проливни
Коментари Харесай

Опасен тайфун налага разместване на графика на Токио 2020

В Азия сезонът на тайфуните е в разгара си. Проливни дъждове и ураганен вятър към този момент няколко дни бушуват в разнообразни елементи на континента. Стихията стана причина за отсрочване на няколко надпревари от Токио 2020, а, в случай че упованията окото на бурята да връхлети японската столица на следващия ден се оправдаят, то Игрите евентуално още веднъж ще би трябвало да трансформират графика си.

Вятър със скорост 108 км/ч, гръмотевични стихии и проливни дъждове - тайфунът Непатрак до часове ще връхлети Токио. Стихията към този момент мина през префектурите Фукушима, Мияги и Ивате. Местни поданици са евакуирани, издадено е предизвестие за свлачища и наводнения.

Когато в сряда сутринта бурята доближи остров Хоншу и Токио, съгласно метеоролозите, вълните ще доближават сред 6 и 8 метра, а стоенето наоколо до крайбрежията на Тихия океан, е извънредно непрепоръчително.

Заради прогнозата за времето, уредниците още преди дни изместиха плануваните за през вчерашния ден надпревари по гребане, които се организираха през уикенда.

" Ако прогнозата се оправдае и тропическата стихия или както ние ги назоваваме тук - тайфунът резервира посоката си, то тя ще доближи до нас на следващия ден заран. Има няколко надпревари, които евентуално ще се наложи да бъдат планувани за различен ден, само че като цяло се движим по график ", съобщи Маса Такая, представител на Токио 2020.

" Голяма част от оборудванията се намират покрай морето. Хубавото е, че множеството са издигнати на високо и е малко евентуално да бъдат наводнени. Но спортове, като плажен волейбол и триатлон, ще би трябвало да бъдат отсрочени, до момента в който отмине бурята ", добави климатологът Нобоюки Цучия.

Капризите на времето засегнаха и Китай - ненадейно извила се пясъчна стихия за секунди покри цялостен един град в покрайнините на пустинята Гоби.

Жълтият облак се издигаше на височина 100 метра, а видимостта беше понижена под 5 метра.

Временно беше лимитирано придвижването на коли, а хората бяха призовани да не напущат домовете си. Продължават и унищожителните наводнения в страната, броят на жертвите надвиши 70.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР