В Азербайджан има около 15 компании, предоставящи консултантски услуги и

...
В Азербайджан има около 15 компании, предоставящи консултантски услуги и
Коментари Харесай

Азербайджански банки и учреждения се опират на изкуствения интелект в работата си

В Азербайджан има към 15 компании, предоставящи консултантски услуги и провеждащи проучвания в региона на изкуствения разсъдък. Някои банки и институции към този момент са оповестили, че работата им ще се опира на ръководство от изкуствен интелект. Това е съобщил съветникът на министъра на превоза, известията и високите технологии на Азербайджан - Рашад Байрамов, представен от.

Тръгвайки от този факт, в министерството считат за оправдано да изучат направленията, свързани с разпознаването на гласове (синтез на звуци) и изображения; роботехниката; машинният превод; машинното обучение; приложението на изкуствени невронни мрежи в Азербайджан.

" От 2018 година ние реализираме плана " Робопарк " за образование на студентите и на подрастващото потомство в региона на роботехниката, за преодоляване на базови умения за основаване на роботи, проучване на правилата на работа на роботехниката и тайните на програмирането. В рамките на плана, взаимно с частните организации в страната се поддържат лаборатории по роботехника, надпревари и олимпиади, образованието по роботехника (в това число - производството на безпилотни летателни апарати (БПЛА), образование на операторите на дроновете и надпреварите " I am a pilot ". Обученията и уебинарите на тематика " Дълбоко образование " и " машинно образование " бяха извършени в границите на плана " Робопарк ", е съобщил Рашад Байрамов.

Според данните на министерството в Азербайджан има задоволително частни компании, работещи в областта на роботиката , като по-специално се посочна AREA - Азербайджанската академия по роботехника, Sumaks Academy, BNB Dynamics, Matrix, Mars Academy и други.

Едновременно с това, в границите на плана " Робопарк " е осъществена забележителна работа, дружно с други държавни институции и неправителствени организации.

" Изкуственият разсъдък, роботехниката, IoT и други нововъведения влизат в нашия живот. Няма подозрение, че тези технологии ще играят основна роля за основаването на конкурентоспособни артикули и услуги в бъдеще.

Изкуственият разсъдък е нужда за новата индустриална ера . Държавите, способни да обезпечат сполучлива работа в тази посока, ще оформят основните центрове на бъдещия свят ", подчертал е съветникът на министъра.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР