В Айтос готвят протест за побоя над бургазлия от роми.

...
В Айтос готвят протест за побоя над бургазлия от роми.
Коментари Харесай

Айтос се вдига на протест срещу ромите



В Айтос готвят митинг за побоя над бургазлия от роми. Той ще се организира на 21 септември пред Районната прокуратура в града и ще бъде под надпис: "Не на прокурорското безсрамие ". Целта на демонстрацията е да бъде оказана поддръжка на пребития от роми Илиян Мавров.
"Искаме правдивост, както и да покажем, че българският народ е обединен. Призоваваме и основният прокурор на Република България Сотир Цацаров да образува следствие против полицията и прокуратурата в Айтос и в частност против назначените по случая прокурор и служител на реда, защото съгласно информация на разнообразни осведомени със случая, има доста пропуски и нередности в следствието ", уточни в телефонен диалог пред Bulgaria ON AIR уредникът на митинга Стефан Петров.
На 15 септември група роми нападнаха с брадви в село Мъглен 25-годишния Илиян Мавров, оповестява "Флагман ".
Стефан Петров описа, че Илиян работил в кравефермата на приятелката си в Болярово. За животните им дълго време се грижел млад мъж на име Николай, ром от Мъглен, който липсващ мистериозно и се допуска, че е бил похитен от един от побойниците на бургазлията.
Илиян и неговата другарка били мощно обезпокоени, защото познавали проблемите на Николай и решили да отидат на място, с цел да ревизират къде се губи служащият им. Те обаче били пресрещнати от група роми, въоръжени с брадви. А приятелката му снимала с телефона си жестокия побой.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР