В автомобила, който е бил обект на опита за атентат

...
В автомобила, който е бил обект на опита за атентат
Коментари Харесай

Семейството на Гешев не е било в колата при взрива, а той причинил само дупка в единия фар

В автомобила, който е бил обект на опита за атентат против обвинител номер едно не е имало членове на фамилията на основния прокурор, а Иван Гешев е пътувал самичък с назначената му работа за защита. Това съобщи служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев по време на блиц контрола в Народното събрание по отношение на гърмежа до колата на основния прокурор Иван Гешев в понеделник. Въпросът бе насочен от Атанас Атанасов от обединението ПП/ДБ.

От самото начало Демерджиев следи развиването по проблема, като е бил известен директно след гърмежа. Гешев се е движел по нормален за негов маршрут, като по автомобила има незначителни вреди - дупка в единия фар. Нямало други вреди. Използваният тип взривно устройство и ударната вълна от него нямало по какъв начин да обхванат в купето на бронирания автомобил, изясни вътрешният министър. По-късно пред публицисти той съобщи непосредствено: " Взривът и силата на удара не са били в естеството да обхванат и убият основният прокурор. "

По време на блиц контрола Демерджиев сподели също, че не знае дали, представен във връзка със случая от шефа на Националната следствена работа (НСлС) Борислав Сарафов, е въобще някакъв специалист , който е дошъл на мястото на опита на атентата час и половина по-рано. Този човек е дошъл в България на същия ден в опита за атентат, само че в какво качество е бил там , би трябвало да отговори наблюдаващият прокурор, прикани служебният вътрешен министър.
 Евродепутатите шокирани от атентата против Гешев
Евродепутатите шокирани от атентата против Гешев

" Институциите в една демократична страна би трябвало да могат да действат без заплашване "

Пред медиите Демерджиев увери: " Имаме насоки, които могат да ни отведат до хората, свързани с опита за атентат. "  Той даде обещание, че Министерство на вътрешните работи ще употребява целия потенциал на партньорските си служби, с цел да се стигне до поръчителите и причинителите на покушението. При разследването обаче ще бъдат тествани всички версии, в това число и инсценировка . Министерство на вътрешните работи може да направи разнообразни инспекции, само че сега главната инспекция би трябвало да направи държавното обвиняване, посочи Иван Демерджиев.

Обсъдени са всички ограничения, с цел да се оказва помощ на Националната работа за защита, ще бъдат проведени всички евентуални благоприятни условия да се усъвършенства защитата на основния прокурор. Работна група ще разиска потребностите на НСО, с цел да завърши " срамното " за България потреблението на остарели коли за защита.

Припомняме, че в понеделник с кола от кортежа на основния прокурор, а в следствие - за гърмеж, засегнал автомобила на Иван Гешев. Малко по-късно, като даде детайлности са случая и разгласи, че е било планувано Гешев да бъде погубен и единствено случайност го е избавила. Тогава шефът на Национална следствена служба сподели също, че с основния прокурор е пътувало и фамилията му. На идващия ден Демерджиев заяви, че към този момент, а, че не разполагат с такава информация. Вчера стана ясно, че.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР