В Австрия имахме над 110 000 молби за убежище -

...
В Австрия имахме над 110 000 молби за убежище -
Коментари Харесай

Австрийският вътрешен министър в Румъния: Не мога да ви посоча дата за присъединяване към Шенген

" В Австрия имахме над 110 000 молби за леговище - най-вече на глава от популацията в цяла Европа ", уточни той

Министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер съобщи, че не може да уточни дата за присъединението на Румъния към Шенгенското пространство. Той се аргументира, че системата на външните граници не работи и има към момента доста работа за извършване, осведоми Българска телеграфна агенция. 

„ Повтарям известието за какво на 8 декември не можахме да гласуваме за присъединение на Румъния към Шенген. Имаме система, която не работи. Има инспекции и на границата на Германия с Австрия. Франция прави същото с Германия. Това е доказателство, че системата не работи. Двустранният интерес е тази система да стартира да работи с функциониращи външни граници. Ние сме близки сътрудници, работещи дружно за реализиране на тези цели. Направихме първите стъпки, имаме още доста да вършим дружно. Казвам ви доста искрено, от моя страна не мога да ви дам дата през днешния ден ". Това съобщи австрийският министър при идването си в постройката на Министерството на вътрешните работи в Букурещ, представен от Диджи24.

" Преди всичко желая да реализираме резултати дружно. За дата не мога да ви кажа, към момента сме надалеч от този миг. Наистина се боря за по-добра система. В Австрия имахме над 110 000 молби за леговище - най-вече на глава от популацията в цяла Европа. Следователно системата не работи. Аз не се боря против Румъния или господин Боде, само че работим дружно за възстановяване на системата ”, сподели още Карнер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР