В Австрия хората, които в никакъв случай не искат да

...
В Австрия хората, които в никакъв случай не искат да
Коментари Харесай

Отменят Разпети петък като почивен ден в Австрия

В Австрия хората, които никога не желаят да работят на Разпети петък, имаха време до през днешния ден да подадат молба до работодателя си. В преобладаващо католическата страна денят на Христовата гибел преди беше почивен единствено за представители на евангелската черква. След държавно решение и гласоподаване в Народното събрание от тази година Разпети петък е работен за всички, само че се дава опция за " персонален празничен ден ".


Протестантите и старокатолиците почиваха до момента на Разпети петък в Австрия. Така те имаха един спомагателен празничен ден по закон. Това предимство е неприемливо съгласно Европейския съд. Така че всички в страната, без значение от религията, би трябвало да го употребяват като почивен ден. Това докара до митинг измежду компаниите. Правителството анулира почивния ден напълно.

В новия закон е записано, че работещите могат да си дефинират един почивен ден, без да се спогаждат с шефа си за това. Този така наречен персонален празничен ден би трябвало да е деклариран авансово. Срокът след приемането на поправките през март изтече през днешния ден. Броят на деклариралите отмора на Разпети петък се оказва извънредно дребен. Вероятно тъй като компаниите по този начин или другояче освобождават чиновниците си по-рано на църковния празник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР