В Австрия днес започва очакван с огромен интерес корупционен процес

...
В Австрия днес започва очакван с огромен интерес корупционен процес
Коментари Харесай

При огромен интерес започва корупционен процес в Австрия

В Австрия през днешния ден стартира предстоящ с голям интерес корупционен развой против някогашен финансов министър от извънредно дясната Партия на свободата, която се готви за ново присъединяване във властта.

Прокуратурата упреква Карл-Хайнц Грасер в корупция по време на мандата му през 2004 година Става дума за продажбата на търг на 62 хиляди държавни жилища. Според обвинителния акт Грасер е уведомил авансово компании, близки до партията, и по този начин се е облагодетелствал с комисионна от продажбата в размер на 9,6 милиона евро. 

През 2009 година проверяващите съумяват да проследят сумата, преведена по сметка в считания за данъчен парадайс Кипър. По-късно парите са били трансферирани по три разнообразни сметки в Лихтенщайн, прочут също с ниските си налози.

Карл-Хайнц Грасер е считан за ученик и непосредствен сподвижник на Йорг Хайдер . Той бе финансов министър на Австрия от 2000 година до 2007 година, когато крайнодясната Партия на свободата беше съдружен сътрудник на консервативната Народна партия. В момента двете партии са на път още веднъж да сформират кабинет.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР