В Австралия арестуваха бременна, призовавала онлайн за бойкот на коронавирус

...
В Австралия арестуваха бременна, призовавала онлайн за бойкот на коронавирус
Коментари Харесай

В Австралия арестуваха бременна, призоваваща срещу коронавирус мерките

В Австралия арестуваха бременна, призовавала онлайн за протест на ковид ограниченията. Зоуи Бюлер съобщи в четвъртък, че не е знаела, че е нарушила какъвто и да е закон, когато е отведена с белезници от полицията пред погледите на децата си и отведена по пижама, оповестява АП.
Властите настояват, че е подбуждала деятели да стачкуват против ограниченията за пандемията. Партньорът на Зоуи Бюлер й оказва помощ да съобщи онлайн ареста от вкъщи си, където живее с две деца на 3 и 4 години в град Баларат, щата Виктория.
На 28-годишната е повдигнато обвиняване за потребление на обществени медийни платформи, с цел да подтикне други хора да нарушат пандемичните ограничавания, като участва на манифестации през уикенда.
"Полицията можеше да ми се обади по телефона и да каже: "Вижте, би трябвало да свалите събитието си или да бъдете упрекнати в закононарушение " и аз щях да го направя ", сподели тя пред кореспонденти.
"Можеше да е толкоз просто. Знаете ли, аз не съм човек, който в миналото е направил закононарушение или нещо сходно ", добави тя.
Виктория е огнище на COVID-19 в Австралия, а столицата Мелбърн е под ограничавания, невиждани в Австралия от началото на август.
Помощник комисарят на полицията във Виктория Люк Корнелиус дефинира полицейските дейности против Бюлер като "напълно рационални ".
Полицията също по този начин арестува трима мъже и ги упреква в подстрекателство на други да нарушат пандемичните ограничавания поради плануваните митинги в Мелбърн в събота
Едно от най-високопоставените служители на реда в щата съобщи, че разпоредбите са ясни и че никой няма да получи особено отношение. Малко по-късно дамата се извини.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР