В атинския район Агиа Анаргири наемни убийци разстреляха един от

...
В атинския район Агиа Анаргири наемни убийци разстреляха един от
Коментари Харесай

В Гърция почна мафиотска война! Застреляха показно с "Калашников" един от най-прочутите бандити

В атинския регион Агиа Анаргири наемни убийци разстреляха един от главатарите на незаконна група с автомат Калашников. Анализаторите допускат, че това е било възмездие за убийството на неговия съперник Василис Стефанакис през януари т.г., предава електронният портал „ Русские в Афини “.

Вечерта на 20 април трима убийци са наблюдавали своята жертва и са изчакали момента, когато Георгий Литсос ще паркира своя автомобил марка „ Смарт “ и тогава са тръгнали, спрели са до него и индивидът на задната седалка е разкрил огън от автомат „ Калашников “ от упор по Литсос. Убиецът е пуснал по своята жертва 11 патрона, 8 от които са попаднали в задачата. След като са разстреляли жертвата си, убийците са избягали от мястото на престъплението. Пострадалият е докаран в една от градските лечебни заведения в тежко положение, само че без значение от напъните на лекарите той е умрял. На мястото на престъплението са открити 11 гилзи и съгласно версията на полицията, главният претекст на закононарушението е споразумяване на сметки сред незаконните групировки. В полицията са уверени, че убийството е поръчково.

Убитият е бил прочут в незаконните кръгове като „ Бубис “ и е бил на 45 години. Според една от версиите, разстрелването му е в отговор на убийството на неговия съперник Василис Стефанакис през април т.г. Тогава двама мотоциклетисти са се доближили до паркираната кола на Стефанакис и са го разстреляли от упор. През 2016 година против Лицос е осъществено нападение. Престъпниците са разкрили огън по него, до момента в който той е седял в кафе. Бандитите не са се смутили от това, че по същото време в заведението са се намирали дами и деца. За благополучие тогава не е потърпевш никой.

„ Бубис “ се прочува през 2015 година, когато той и още 217 члена на мафиотски групировки са наказани на 13 години отнемане от независимост, само че по-късно, след внасяне на гаранция от 40 хиляди евро, съдът анулира решението си на подписка за неотклонение. Злите езици считат, че откупната сума за толкоз странната присъда на известния мафиот е била много по-голяма и е останала в джобовете на чиновниците в правосъдната система. През своите 45 години „ Бубис “ е съумял да се означи в няколко десетки закононарушения, най-известно от които е ограбването на филиал на Националната банка на Гърция през август 2014 година, когато грабителите отмъкват един милион евро. Освен това Литсос е упрекван за кървавия обир на болница в атинския регион Никея, в хода на който е разстрелян касиерът. В началото на 2000-ата година той, дружно с 35 други мафиота, е упрекнат за рекет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР