В Атина представиха окончателния вариант на електронния европейски сертификат за

...
В Атина представиха окончателния вариант на електронния европейски сертификат за
Коментари Харесай

Представиха окончателния вариант на сертификата за ваксиниране

В Атина показаха окончателния вид на електронния европейски документ за имунизирани. Гърция предлага по-рано от началото на юли да стартира потреблението му при пътешестване, съобщи БНР.

Окончателният вид на електронния документ за имунизирани беше показан пред премиера Кириакос Мицотакис и заместник-председателя на Европейската комисия Маргаритис Схинас. Той дава достъп на имунизираните европейски жители да употребяват " лента за бързо прекосяване в границите на Съюза ". Дори Гърция предлага потреблението на документите да се вкара по-рано от 1-ви юли.

Мицотакис акцентира: " Европейският документ подкрепя бързото пътешестване. Той ще направи пътуването доста по-лесно, изключително през лятото, а това е доста значимо за нас ". Защитата на документа от подправяне и за улеснение на хората има и код за свободен достъп от всяка точка на света.

Туристите, които не са имунизирани и при тръгване от Гърция е належащо да създадат тест, също могат да получат резултата по електронен път, прецизираха от гръцкото здравно министерство. За пътешестване с ферибот в Гърция към този момент се изисква документ за здравен статус - документ или негативен тест.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР