В Атина, преди Великден, се опитват да се справят както

...
В Атина, преди Великден, се опитват да се справят както
Коментари Харесай

Агнешкото в Гърция по-евтино, отколкото у нас

В Атина, преди Великден, се пробват да се оправят както с празничната блъсканица, по този начин и с възходящата инфлация, с цел да подредят великденската софра.

" През последните 10 дни хората пазарят за Великден, главно агнешко и козунак. Килограм месо коства от 9 до 10 евро. Както знаете, инфлацията се усили, а ние се постарахме да запазим цените на миналогодишните равнища ", споделя месарят Андреас Ниотис.

Въпреки рационалните цени някои въпреки всичко се затрудняват да си купят месо. Казват, че имат по-малко пари, в сравнение с предходната година.

" Цените са доста положителни. Намерих козе и агнешко за 8 евро. Миналата година бяха по-скъпи, тъй че мисля, че цените са положителни ". " Цените са почти същите като предходната година. Въпреки това хората нямат пари, това е казусът. Хората не могат да си заплащат сметките ", разясняват клиенти.

В Гърция по време на празниците хората купуват и свещи, шоколадови яйца и дарове за децата.

 
Много сме удовлетворени. Много е оживено, хората са излезли да пазарят. Повечето купуват играчки и великденски свещи. 
Агелос Метаксас, шеф на магазин за играчки

Но някои се замислят, преди да купят дарове, като тази 24-годишна студентка по публицистика.

" Дойдох да купя великденска свещ за кръщелника си. Може да намериш нещо на налична цена, само че то нормално не е това, което детето желае. Трудно е да се задоволят желанията на детето и в това време да не се дадат доста пари ", споделя студентката Филина Чацигеоргали.

" Потребителите посещават откритите пазари и магазини. Сравняват цените и търсят най-хубавите предложения. Много от тях изчакват да пазарят в последния миг, надявайки се да намерят още по-добри цени на храни, играчки и великденски дарове ", предава Апостолос Стаикос от Euronews Гърция.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР