В атаката по Макеевка има убит и поне 40 ранениМосква

...
В атаката по Макеевка има убит и поне 40 ранениМосква
Коментари Харесай

Украйна обстрелва две руски области и Донецк

В офанзивата по Макеевка има погубен и най-малко 40 ранени
Москва нанесе удари край Бахмут

Украинските сили обстрелваха през днешния ден две съветски области - Курска и Белгородска, и град Макеевка - предградие на Донецк, в следената от съветските сили Източна Украйна. 

В офанзивата по Макеевка е погубен 60-годишен мъж, а над 40 души, измежду които и две деца, са били ранени, оповестиха службите за незабавна помощ. Разрушени са доста жилищни и административни здания, детски градини, както и зданието на хирургията в една от градските лечебни заведения, чиито пациенти са били евакуирани в други клиники, заяви кметът на града Владислав Ключаров.
Нападението по Макеевка е било осъществено с американски системи за залпов огън HIMARS, показаха управляващите.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви за опустошения и ранени хора в град Валуйки. А губернаторът на Курска област Роман Старовойт съобщи, че при обстрел на село Тьоткино са нанесени вреди на учебно заведение и частна къща.

Междувременно съветското министерство на защитата заяви, че силите на Москва са нанесли удар по три украински подразделения край Бахмут, на фона на спорни данни за боевете в региона, съобщи Ройтерс. Руската наемническа група „ Вагнер “ завладя Бахмут през май след десетмесечни боеве. Оттогава съветските сили в тази зона са сложени напрегнат от украинската войска, която пробва да ги обкръжи. 

Руски боен източник съобщи, че съветските сили сполучливо са отблъснали украинско нахлуване край Бахмут, без да се отдръпват, и добави, че сега доразбиват остатъка от украинските елементи в региона. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР