В Аспен, най-скъпият и емблематичен ски курорт в САЩ, луксозните

...
В Аспен, най-скъпият и емблематичен ски курорт в САЩ, луксозните
Коментари Харесай

Искате жилище в известен ски курорт? Подгответе портфейла си

В Аспен, най-скъпият и емблематичен ски курорт в Съединени американски щати, първокласните жилища доближават цени до 125 000 $ (около 114 000 евро) на квадратен метър. Лесно е да намерите домове в този курорт в Колорадо, които се продават за повече от 25 милиона $. На гарата Сейнт Мориц в Швейцария цените на квадратен метър доближават 100 000 швейцарски франка или към 106 000 евро.

Покупките на жилища в главните снежни дестинации в света се задържат в по-враждебен стопански подтекст, воден от възходящите лихвени проценти. Според консултантската компания Savills междинните цени на първокласните жилища в 20-те съществени ски курорти са паднали с 4% през годината. Въпреки това цените в най-ексклузивните станции остават с 20% над равнищата от 2021 година и са с 41% по-високи от стойностите преди пандемията, предава elpais.com. 

Най-високо разположените курорти в швейцарските и френските Алпи — Сейнт Мориц, Вал д`Изер и Куршевел 1850, както и целогодишните жилища в Шамони и Вербие, са най-добре позиционирани за търсенето на нови купувачи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР