В АРТЕКС нямаме фило­софии, имаме си вечен въпрос: „Това ли

...
В АРТЕКС нямаме фило­софии, имаме си вечен въпрос: „Това ли
Коментари Харесай

Арх. Весела Мирянова, АРТЕКС пред Forbes: Не искаме да покоряваме върхове – искаме да ги създаваме

" В АРТЕКС нямаме фило­софии, имаме си безконечен въпрос: „ Това ли е най-до­брото, което можем да създадем? “ И като про­фесионалисти, и като хора желаеме да изпитаме удовлетвореността от постигнатото забележително ка­чество. То е хубавичко основа на нашата компания ".

Това споделя арх. Весела Мирянова, ръководител на Съвета на шефовете на „ АРТЕКС Инженеринг “, пред Forbes Bulgaria в специфичния план " Жени на върха ".

" Жените постоянно са преценявани строго – и от мъжете, и от други дами. Понякога тази критич­ност стига до жестокост. На прицел са освен професионалните им качества, само че и персоналният живот, външността, жестовете… ", споделя най-стилната дама на българския бизнес, чиято рецепта за триумф е труд, непримиримост, резистентност на всевъзможни офанзиви, смелост и безрезервност.

- Арх. Мирянова, по какъв начин се реализира международна класа, към това ли се стреми АРТЕКС – одобрена марка у нас, синоним на висококачествено жилищ­но строителство?

- Световните стандарти са стандартите на АРТЕКС. В България може и би трябвало да се живее по този начин, както би желал да живее индивидът от най-развитите страни. Това не е фикция, а цел, изискваща труд и обсег. За труда е ясно. Ако в рецептата за триумф няма труд, непримиримост, резистентност на всевъзможни офанзиви, тя е смехо­творна. Искам да подчертавам обаче на размаха, на решимостта да се работи над упованията, с критериите на бъдещето. Защо да повтаряме към този момент правени неща, щом можем да строим по-ви­соко, по-модерно, по-дръзко? В АРТЕКС не желаеме да покоряваме върхове; желаеме да ги сътворяваме.

- В симбиозата архитектурен план – стро­ителство кое е определящо за крайния артикул, прекрасен дом? Каква е вашата философия като водач на компанията, която абсолютно следвате?

- Определящото е… всичко! Всичко в работата и всеки в екипа. Мисълта за качеството започ­ва от подбора на терена и стига до обезпеча­ването на безукорен мениджмънт и поддръж­ка на издигнатата постройка, в която ще живеят и правнуците на притежателите. Всеки детайл от плана, всеки стадий от процеса, всяка суро­вина, всяка технология, всяко ентусиазъм, всяко деяние на всекиго от екипа ни, всеки подробност – от всичко зависи класата на цялото. Ако стъпиш на разместена плочка пред постройката, няма да си кажеш: „ Да, само че пък фасадата е красива. “ Сградата не е фасада, фон, а свят. Всичко в нея би трябвало да служи на щастието на хората.

Откровено казано, в АРТЕКС нямаме фило­софии, имаме си безконечен въпрос: „ Това ли е най-до­брото, което можем да създадем? “ И като про­фесионалисти, и като хора желаеме да изпитаме удовлетвореността от постигнатото забележително ка­чество. То е хубавичко основа на нашата компания.

- Кои са най-новите планове на АРТЕКС?

- Много и разнородни – вълнуващо е! Ето някои от тях.

Екоселището от къщи до парк „ Камбаните “ ще бъде доста, доста зелено. Самото строител­ство е с акцент върху естествените материали; богато озеленена среда с пешеходна алейна мрежа, детски площадки и зони за спорт. Селището ще бъде със специфичен достъп за жителите.

Думата Bellagio съчетава „ хубост “, „ леко­та “, „ положение на благоденствие и улеснение “. Това синтезира и бъдещия ни неповторим комплекс „ БЕ­ЛАДЖИО “ на бул. „ България “, до Mall Bulgaria. Освен личен озеленен парк с цветни градини, със зони за разходка и спорт, измежду които ще се издига и нова черква, „ БЕЛАДЖИО “ предлага на своите жители и личен спа център, тър­говски комплекс с магазини, както и голям брой заведения за хранене.

В извънредно отзивчива среда, тъкмо до метростанция „ Младост 1 “, ще се строи сгра­да АГАПЕО – 2 като следващо доказателство, че в динамичността на града може да се живее спокой­но и уютно.

СЛЪНЧОГЛЕД в „ Младост “ 2 ще бъде една раздвижена постройка, последваща своята среда и впис­ваща се красиво в нея.

И несъмнено, ДИАМАНТ 3, само че с ново име „ СМАРАГД “. Семейството на ДИАМАНТ в бли­зост до Ловния парк и Борисовата градина се уве­личава. Свободно стоящата постройка ще бъде ори­ентирана по този начин в терена си, че да улавя най-вече от лъчите и гледките.

Всяка постройка на АРТЕКС има свое неповтори­мо лице, свои специфични черти. Еднаква е единствено всеотдайността ни, когато ги сътворяваме.

- Най-важният миг не е предишното или бъде­щето. Най-важният миг е в този момент. Какво в този момент е най-важно за бизнеса и живота ви?

- Най-важното е да няма най-. Всяко най- омалова­жава всичко останало и всички останали. Думата цели не ми подхожда. Както жонгльорът не подмята единствено една топка, по този начин и професиона­листът би трябвало да съчетава всевъзможните про­фесионални и персонални задължения. Трудно, само че въз­можно. Да, има амбициозни планове, изискващи повече време и работа, само че това напълно не озна­чава, че на по-скромния по размер план гледаме като на „ не толкоз значим “. Ако въпреки всичко би трябвало да посоча най-важното, то е като екип да запа­зим нашата ЕНЕРГИЯ, ГЪВКАВОСТ И РЕШИ­ТЕЛНОСТ, тъй че при всевъзможни обстановки да от­говаряме на най-високите условия.

- Какво казвате на младите дами, които желаят да станат бизнесмени? Насърчавате ли ги и защо съгласно вас би трябвало да внимават?

- Да не внимават прекомерно! Това бих им споделила, в случай че ме попитат. Да не внимават дотолкоз, че да изгубят дързостта си. Независимо дали са на токчета, или не, да не вървят на пръсти, нито да търсят опори отвън себе си.

Жените постоянно са преценявани строго – и от мъжете, и от други дами. Понякога тази критич­ност стига до жестокост. На прицел са освен професионалните им качества, само че и персоналният живот, външността, жестовете…

Убедена съм обаче, че прекомерната предпазли­вост, илюзията, че може да се угоди на такива свръхизисквания, са загуба на време и на шансове. По-добре да се заложи на професионализма и на упоритостта. Деловите дами, на които се въз­хищавам, имат тези качества.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР