В арсенала на САЩ ще има хиперзвуково оръжие в течение

...
В арсенала на САЩ ще има хиперзвуково оръжие в течение
Коментари Харесай

Пентагонът: Скоро ще имаме хиперзвукови оръжия ВИДЕО

В арсенала на Съединени американски щати ще има хиперзвуково оръжие в течение на околните няколко години, увери министърът на защитата на страната Марк Еспер в изявление пред телевизионният канал Fox News, представен от Фокус.

На военния министър бе заложен въпрос, до каква степен близко са Съединени американски щати до това, да получат хиперзвуково оръжие. „ Мисля, че, най-вероятно, това е въпрос на няколко години “, отговори той.

По-рано изпълняващият длъжността министър на армията на Съединени американски щати Раян Маккарти съобщи, че Вашингтон изследва опциите за създаването на разнообразни видове ракети, които по-рано са били неразрешени от руско-американския контракт за разпродажба на ракетите със междинен и дребен обхват (ДРСМО).

„ Що се касае до обсега на ракетите в границите на ДРСМО, ние към този момент не сме страна по контракта и, преди всичко, обмисляме по какъв начин можем да се възползваме от това – става въпрос за създаването на ракети за нанасяне на точечни удари <...> и, безспорно, за хиперзвуково оръжие.

Монтирането на балистична бойна глава върху хиперзвуков планер към този момент ще е отвън рамките на ДРСМО. Обмисляме всички тези благоприятни условия “, сподели той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР