В архивите на Щази е била намерена идентификационна карта от

...
В архивите на Щази е била намерена идентификационна карта от
Коментари Харесай

Служебна карта на Путин откриха в архивите на Щази

В архивите на Щази е била открита идентификационна карта от източногерманската загадка работа на името на съветския президент Владимир Путин, който през 80-те години на 20 век е бил сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в Дрезден, оповестява немският вестник "Билд ", представен от Асошиейтед прес.

Изданието разгласява през днешния ден фотография на картата, издадена на "майор Владимир Путин ", годна до 1989 година, върху която са сложени автограф и щемпел. Според изданието картата е била открита измежду документи от централата на Щази в Дрезден, отнасящи се до "личния състав и образованието ".

Конрад Фелбер, шеф на дрезденския клон на службата, проверяваща архивите на Щази, е декларирал пред "Билд ", че картата е давала опция на Путин гладко да влиза и излиза от централата. По думите му това би улеснило също вербуването на сътрудници, защото не би било нужно Путин да споделя на никого, че работи за Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

В коментар на обявата на "Билд " представителят на Кремъл Дмитрий Песков уточни, че руският Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и Щази са били партньорски спецслужби, и изрече съмнение, че те може да са обменяли документи за своите чиновници, съобщи ТАСС.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР