В ареста ми отказаха медицинска помощ при кръвно 240/180. Това

...
В ареста ми отказаха медицинска помощ при кръвно 240/180. Това
Коментари Харесай

Цв. Цветанов пред Фрог: В ареста ми отказаха помощ при кръвно 240/180, ще си търся правата в съда

В ареста ми отхвърлиха здравна помощ при кръвно 240/180. Това описа пред Фрог нюз някогашният началник Цветелин Цветанов-бивш началник на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “. По думите на Цветанов здравна помощ му е била отказана, до момента в който против него не е имало даже повдигнато обвиняване. Припомняме ви, че сега против него се води правосъден развой за корупция.
Шефът на ареста ми сподели: „ Защо да крещя кола за спешна помощ, може да потрябва за различен човек “. Условията в Лекар в ареста въобще няма. Уж има здравна сестра. За близо 8 месеца престой зад решетките, тя беше съвсем от самото начало в болнични. Ако инцидентно пристигна, мери кръвното постоянно споделя: Добре си, симулираш. В ареста на „ Майор Векилски “ изискванията са повече от отвратителни. За унижението, на което бях подложен, ще си диря правата в съда.

На един задържан се падат по 4 км. м повърхност. Там килиите са събрани по този начин, че на четири индивида се пада по 14,3 кв. м. Измервал съм го персонално. В тези пространства от посочената площ, два квадрата е тоалетната. Вдигната е на 30 см. от пода и е заградено от метър стена. Всичко се вижда и чува. Така, че всичко което правиш, става притежание на другите. Леглото е железно, а дюшеците, които са от 60-те години на предишния век, са сложени върху завалени железни шини.

Имаш право околните два пъти в месеца да ти донесат храна по 5 кг. На 400 арестанта се падат два хладилника. Слагаш си вътре храната, само че по-късно не я намираш. Всичко се краде. Много постоянно, съзнателно или не, хладилника се оставя отворен и всичко се скапва. Когато те конвоират до хладилника, всеки взима каквото му падне.

Имам сериозен здравословен проблем. От болничното заведение на Министерство на вътрешните работи бяха безапелационни, че би трябвало да се храня на диета поради проблеми с черния дроб. Три месеца затворническата администрация кри тази експертиза и макар моите настоявания да ми бъде дадена, това не бе сторено.

Топла вода в ареста няма. Дават ти единствено, в случай че им такава, в случай че поискаш и имаш кофа. Много постоянно на личния състав въобще не му се разправя и вземат решение въпроса с оправданието, че няма топла вода.

Светлина съвсем нямаше. Прокрадваше се едвам през прозорец 100/60 см. единствено, в случай че има на открито слънце. Спира го една решетка, немито с годините стъкло и още една решетка. Ако решиш да четеш при всички случаи ще си повредиш очите.

Има отвор 20 см в диаметър за вентилация. Лятото, когато аз бях, тя се повреди. Има и два отвора-метални шлюзове, които се отварят и затварят. С годините и ръждата също не работеха.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР