В Апелативна прокуратура-София постъпиха материали от Окръжна прокуратура-Благоевград във връзка

...
В Апелативна прокуратура-София постъпиха материали от Окръжна прокуратура-Благоевград във връзка
Коментари Харесай

След проверка на АП: Срещу кметския син В. Тодоров от с.Марикостиново има образувани 10 преписки и досъдебни производства! По 6 от тях е постановен отказ...

В Апелативна прокуратура-София постъпиха материали от Окръжна прокуратура-Благоевград по отношение на разпоредена инспекция на преписки и досъдебни производства, касаещи синът на кмета на петричкото село Марикостиново Гергана Тодорова - Велко

Повод за нея са изявления и репортажи в медиите за нанесен от него побой на мъж и изказвания на жители по отношение на други негови действия.

Лицето Велко Тодоров. е привлечено в качеството на обвинен от Районна прокуратура – Благоевград по досъдебно произвеждане за причиняване на телесна щета на 09. 07. 2023 година По искане на държавното обвиняване по отношение на него е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Действията по следствието по това дело не престават.

Срещу същото лице към сегашния миг са формирани общо 10 преписки и досъдебни производства.

По шест от преписките, заведени във връзка сигнали и тъжби от разнообразни лица за действията на В. Т. (в т. ч. за побои, закани, грабеж), са постановени отводи от формиране на досъдебни производства. Досъдебното произвеждане, формирано за закана с ликвидиране, е прекъснато.

През м. ноември 2018 година на Велко Тодоров е наложено наказване от една година „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период и отнемане от право да ръководи МПС за период от една година по дело за закононарушение по превоза.

Предстои реализиране на длъжностен надзор от Окръжна прокуратура – Благоевград върху прокурорските актове по завършените преписки и досъдебното произвеждане, както и изговаряне по архивираните в полицията преписки.,съобщават от апелативна прокуратура.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР