В апартамент в блок в Ботевград има намерени общоопасни взривни

...
В апартамент в блок в Ботевград има намерени общоопасни взривни
Коментари Харесай

Евакуираха блок в Ботевград, намерени са боеприпаси

В апартамент в блок в Ботевград има открити общоопасни взривни субстанции. Извикани са експерти от отряда за битка с тероризма, които да ги обезвредят, заяви основният комисар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, написа offnews.bg. 

Маринов отиде в Народното събрание по гледище на Българска социалистическа партия. Социалистите упорстваха в Народното събрание по случая да бъде изслушан вътрешния министър Валентин Радев, само че той е в чужбина и нямаше по какъв начин да даде пояснения пред депутатите.

От думите на Маринов се разбра, че блокът е евакуиран и разследващите щемогат да продължат с дейностите си едвам откакто боеприпасите бъдат обезвредени. 

Маринов отхвърли появилата се информация, че апартаментът с боеприпасите е на дамата на Марио Панчев, който нощес простреля търсения пандизчия Владимир Пелов. Главният комисар обаче изясни, че процесуално- следствените дейности в блока имат връзка със снощната пукотевица.

Последният сиглнал за местонахождението на Пелов е бил от 2 юни, само че той не е бил открит от органите на реда.

Пред депутатите Маринов изясни, че от нощес има засилено полицейски наличие в региона и ще продължи да има такова до момента в който е належащо. Той описа и каква е била ситуацията в града след стрелбата: " Множество жители са се събрали на мястото. Имало е напрежение, тъй като не са имали информация за случая, носели са се клюки. Това наложи през нощта незабавно да изпратя сили от Столична дирекция на вътрешните работи и " Жандармерия ", с цел да възстановят публичния ред и да не позволен произшествия ".

По време на чуването му пред депутатите Маринов разгласи, че Пелов, който избяга през основния вход на Централния софийски затвор, се е " отклонил " от пандиза. Употребата на тази дума провокира неодобрение измежду депутатите.

" Снощи бяхме очевидци на тежък случай, престрелка в град Ботевград. Едно от лицата не е отклонило се, а избягало от Централния софийски затвор. Явно в Ботевград нощес не е имало чистачка, с цел да ги спре да се избият. Единствено шансът е избавил жителите на Ботевград да не загинат в тази престрелка ", разяснява след чуването депутатът от Българска социалистическа партия Иван Иванов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР