В Анталия и съседните градове стотици уплашени граждани излязоха пред

...
В Анталия и съседните градове стотици уплашени граждани излязоха пред
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 5,1 разлюля Кипър

В Анталия и прилежащите градове стотици уплашени жители излязоха пред домовете си и прекараха нощта навън или в колите си

Земетресение с магнитуд 5,1 беше записано край крайбрежията на Кипър в 00:03 часа (23:03 българско време), заяви Европейско-средиземноморския сеизмологичен център, представен от

Епицентърът на труса е на 61 км от град Пафос и на 114 км западно от град Лимасол, в който живеят към 154 000 души. Огнището е било на дълбочина 65 км.

Трусът е усетен осезателно както в Северен и Южен Кипър, по този начин и в доста турски градове - Анталия, Алания, Караман и Мерсин и други, Израел, Палестина, Ливан и Египет.

Гръцки експерти правят оценка земетресението като второстепенен трус на земетресението с магнитуд 6,5, което се случи в същата зона край Кипър на 11 януари.

Няма данни за потърпевши или за опустошения.

Министърът на опазването на здравето на Турция Фахретин Коджа показа в Туитър, че след земетресението няма сигнали за жертви или ранени жители в страната.

В Анталия и прилежащите градове стотици уплашени жители излязоха пред домовете си и прекараха нощта навън или в колите си.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР