В ъншните министри на Иран и Китай Мохамад Джавад Зариф

...
В ъншните министри на Иран и Китай Мохамад Джавад Зариф
Коментари Харесай

Иран и Китай подписаха 25-годишен договор за сътрудничество

В ъншните министри на Иран и Китай Мохамад Джавад Зариф и Ван И подписаха в Техеран 25-годишен контракт за стратегическо и комерсиално съдействие за период от 25 години, който се обсъждаше от няколко години, оповестява Българска телеграфна агенция.

Тази "пълна пътна карта " съдържа политически, стратегически и стопански клаузи, съобщи по-рано представителят на иранското външно министерство Саид Хатибзаде. Засега не са известни детайлности за наличието на документа към този момент не са известни.



Последните детайлности по него са били конкретизирани през днешния ден по време на срещата сред Ван И и Али Лариджани, консултант на иранския висш водач Али Хаменей, който е също по този начин специфичен представител на Ислямска република Иран за стратегическите връзки с Китайската национална република, заяви формалната организация Ирна.

Подписването на този контракт демонстрира, че Техеран дава приоритет на връзките със страните от "Изтока ", което за Иран са Китай, двете Кореи, Индия, Япония и Русия, отбелязва Агенция Франс Прес. Това следва насоките на Хаменей, дадени през 2018 година и значи разкъсване с един от известните лозунги на Ислямската гражданска война през 1979 година: "Нито Запад, нито Изток, Ислямска република! "



Проектът за подписания през днешния ден контракт датира още от визитата на китайския президент Си Цзинпин в Техеран през януари 2016 година. Тогава той и иранския му сътрудник Хасан Рохани взеха решение да подобрят двустранните връзки.

Освен с Лариджани, Ван И се срещна и с иранския президент Хасан Рохани. В диалога си двамата политици са разискали двустранните връзки.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи--> --> Не пропускай Кольо призна на жена си за изневярата. Тя внезапно изчезна. Не я видя 3 седмици. После почна да проглежда. Първо с лявото око... Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниТълпите на плаж в Съединени американски щати не са нищо спрямо тълпите на плажа Кингдао в КитайСтолична община дава няколко вариантаНа място са изпратени спешни екипи, които да отстранят проблемаСтава дума за опция на дълготрайното предпазване на флаконитеТретата вълна взе 39% от всички жертви от началото на епидемиятаВижте какви са теНад половин милион българи страдат от белодробни заболяванияВъзпитаничките на Весела Димитрова се класираха за финала на пет топки, който е в неделяКаква е повода за скорошното решение, разяснява турското англоезично изданиеПочти всекидневно те откарват инфектирани с COVID-19 до болничното заведение в БургасТе бяха доставени в по-голямата част от тяхПтицата е открита в локва в безпомощно състояниеПроверени са над 730 обекта, кое е главното нарушениеПроизвелият изстрелите се е предал доброволноРуският опозиционер разгласява информация за положението си в обществените мрежиПрез " дейния сън " те трансформират цвета си и движат двете си очиОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР