В английския град Лутън времето е предимно облачно през зимата.

...
В английския град Лутън времето е предимно облачно през зимата.
Коментари Харесай

Скачат продажбите на соларни панели във Великобритания

В британския град Лутън времето е най-вече облачно през зимата. Но това не пречи на този притежател на жилище да конфигурира сорални панели през декември. На умния измервателен апарат Куми Търчелвам наподобява удовлетворен от показанието " 0 вата ", излизащо под данните за тока. Часът е 10 сутринта, а Куми не употребява ток от мрежата.

Разходите за монтажа на слънчевата апаратура варират сред 12 000 и 13 000 паунда - рационална инвестиция предвид на растящите цени на силата.

 
Имахме композиция от скок на цените на силата по света и нарастване на потреблението на електрическа енергия вкъщи заради редица аргументи, в това число електрически транспортни средства. Първоначално мислех инсталацията да е откъм гърба, откъдето изгрява слънцето, само че в последна сметка избрах предната част на парцела, тъй като слънчевата светлина стои там през по-голямата част от годината. Освен това в задния двор имам дървета, които хвърлят сянка.
Куми Търчелвам, притежател на слънчева инсталация 

Според националната статистическа работа, цените на електрическата енергия в Обединеното кралство са се нараснали с 67% през януари 2023 в съпоставяне със същия месец година по-рано.

Продажбите на съоръжения за слънчева сила са се удвоили през 2022 спрямо 2021 г, по данни на MCS, организацията по стандартизация, отговаряща за слънчевите съоръжения.

 
Избрах 24 панела за предната част. Два хибридни инвертора, които ще ми разрешат да употребявам и акумулатори в бъдеще. Засега няма да върша, само че най-вероятно ще надстроя системата с акумулатори през лятото.
Куми Търчелвам, притежател на слънчева инсталация 

Семейството на Търчелвам има огромна къща и три електрически транспортни средства, тъй че тяхното ползване на електрическа енергия е по-високо от това на средностатистическото домакинство - към 12 000 kWh на година.

Около две трети от тази консумация ще се обезпечава от слънчевите панели.

Само през януари 2023 г близо 15 000 домашни слънчеви електроинсталации са добавени към английската мрежа, повече от всеки различен месец от 2016 г насам. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР