В английските клубове отдавна са разбрали, че можеш да се

...
В английските клубове отдавна са разбрали, че можеш да се
Коментари Харесай

Да те наказват заради успехите

В британските клубове от дълго време са разбрали, че можеш да се рекламираш отлично посредством мощта на обществените мрежи. Най-пресният образец беше през вчерашния ден, когато първенецът на Англия Манчестър Сити се похвали в Туитър, че публично към този момент разполага с Йошко Гвардиол, а хърватинът стана най-скъпият бранител в историята. Хвалбата се показваше във видео, в което самият Гвардиол следи по какъв начин неговият нов управител Хосеп Гуардиола написа името си на дъска в съблекалнята на тима, а секунди по-късно осъзнава, че е сбъркал и поправя „ грешката “ си, като трансформира „ Гуардиола “ на „ Гвардиол “. Чиста игра на думи, изглеждаща обикновена, само че ползотворна, с цел да заинтригува потребителите на обществените мрежи. В това видео испанският популярен треньор наподобява благополучен. Но дали се и усеща по този метод? Това е огромният въпрос след последните му съждения. „ Става все по-зле и по-зле! Ние сме осъдени, тъй като печелим титли и би трябвало да играем още повече мачове! “. Това са думите на Гуардиола в навечерието на новия сезон и първия формален мач на отбора му против Арсенал за Къмюнити Шийлд през днешния ден.

„ Гражданите “ завоюваха Шампионската лига – на 10 юни против Интер в Истанбул. По-малко от два месеца по-късно и сезонът още веднъж започва – непреклонно и с непрестанни срещи. Ман Сити ще е любимец на всеки един фронт и ще бъде целта, в която ще се целят безусловно всички останали. В петъчната вечер те ще открият и сезона във Висшата лига с посещение на Бърнли, по-късно отиват в Атина, с цел да играят против Севиля във финала за Суперкупата на Европа.

Пред декември отборът ще отпътува в Саудитска Арабия, с цел да изиграе два мача на Световното клубно състезание в качеството си на отличник на Европа, което ще наруши програмата му във вътрешния шампионат. „ Свършва един сезон, почиваме две седмици и към този момент се намираме в предсезонна подготовка. Защо? Та нали ние сме спечелили на всички места? Това ли е възнаграждението? “, оплака се испанецът, описвайки обстановката в актуалния футбол и в частност в неговия тим. Според Гуардиола в близко бъдеще ситуацията ще стане напряко нетърпимо и това ще се отрази най-много на футболистите.

През предходната акция най-използвания играч на „ жителите “ беше Родри, който взе присъединяване в 68 мача. И това няма по какъв начин да не рефлектира непосредствено върху самите „ артисти “ на терена, които се изморяват с изключение на физически, и душевен поради непрестанното напрежение от наложителните победи, внимание на почитатели, медии, недоброжелатели, обществени мрежи. Контузиите зачестяват и това си проличава още преди сезона, когато много от играчите във Висшата лига получиха контузии още преди да са стартирали формалните срещи.

Условията няма по какъв начин да са съвършени и целогодишно – терените са в неприятно положение, изключително надалеч от Европа, където много от отборите организират турнета. Разбира се – най-вече с рекламна цел, а не с цел да упражняват на цялостни обороти. В последна сметка даже терминът „ предсезонна подготовка “ ненапълно губи смисъл в случай, че сезонът действително в никакъв случай не свършва. Ман Сити стартира да тренира на 12 юли, месец и два дни след последния си дуел на клубно ниво. Само че много, да не кажем съвсем всички от тях, участваха в мачовете на националните си тимове, които продължиха до към 20 юни. И в случай че ковидът пренареди календара и в този момент на пръв взор нещата започнаха да се възстановяват – грешите, освен това съществено грешите. Догодина финалът на Шампионската лига е на 1 юни, а 2 седмици по-късно ще стартира европейското състезание в Германия. След края на идващия сезон – 2024/2025 ще се организира първото по рода си международно състезание за клубни тимове с 32 отбора.

След това през 2026 идва Мондиалът в Съединени американски щати, Канада и Мексико. Разбирате защо става дума – в никакъв случай няма да има край и отмора. За рекламодателите – това е прелестно, за играчите от чисто физическа позиция – извънредно, даже за почитателите – на моменти леко досадно поради пренасищането от обичаната игра. И не на последно място – във Висшата лига към този момент ще има разпореждане за добавено време от към 7-8-10 минути, с цел да се компенсира вероятно бавене на играта, смени, намеси на ВАР. Това към този момент го гледахме на Световното състезание в Катар, гледаме го и в този момент на Мондиала за дами в Австралия и Нова Зеландия.

С други думи – мачовете ще не престават не по 90, а по над 100 минути. И играчите ще бъдат на терена още по-дълго време.

Кой колкото издържи.



Автор Стефан Георгиев







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР