В Англия ще бъде въведена повсеместна карантина от 5 ноември,

...
В Англия ще бъде въведена повсеместна карантина от 5 ноември,
Коментари Харесай

Един месец блокада в Англия заради коронавируса

В Англия ще бъде въведена повсеместна карантина от 5 ноември, която ще продължи до 2 декември. Това съобщи на конференция английският министър председател, съгласно който главната цел на въведеното стягане е да се опита да спре втората вълна на пандемията, оповестява ТАСС, представен от БГНЕС.
Според Джонсън кръчмите, заведенията за хранене, магазините ще бъдат затворени в цялата страна, като се изключи тези, които продават артикули от първа нужда и ще бъде въведена възбрана за срещи на хора, не живеещи дружно. " Тези ограничения ще бъдат лимитирани във времето, те ще стартират в четвъртък, 5 ноември, и ще приключат в сряда, 2 декември ", сподели министър председателят. " Ситуацията е по-лоша от планувания най-лош сюжет. Ако не предприемем дейности, бихме могли да достигнем няколко хиляди смъртни случая дневно ", добави той.
 Близо 25 000 нови случая на ковид във Англия Близо 25 000 нови случая на ковид във Англия
Над 24 700 нови случая на ковид са били регистрирани във Англия през последното денонощие. Това е вторият най-голям брой,...
В същото време карантината няма да бъде толкоз тежка, колкото първата, която английските управляващи оповестиха през март и започнаха да отслабват едвам през май. Така че в този момент детските градини, учебните заведения, университетите ще продължат да работят, Народното събрание и съдилищата ще работят. Джонсън уточни, че като мярка за поддръжка на бизнеса държавното управление ще изплаща до 80% от заплатата на хората, които са били изпратени в насилствен отпуск заради карантина. Такива ограничения преди този момент бяха в действие от март до началото на лятото. Властите на останалите административно-политически елементи на Обединеното кралство - Северна Ирландия, Уелс и Шотландия - дефинират настоящите на тяхна територия ограничавания без значение и сега те са по-строги, в сравнение с в Англия.
Въвеждането на нови ограничения в Англия, която е дом на 84% от 66-милионното население на Обединеното кралство, бе оповестено на фона на увеличение на броя на случаите на коронавирусна зараза и ускорение на разпространяването на инфекциозната болест в кралството. В събота броят на записаните инфектирани надвиши границата от 1 милион. Общо в страната са умряли 46 555 души от затруднения, свързани с ковид, което е най-високият индикатор в Европа, а над 20 хиляди души се заразяват всеки ден.
На 12 октомври Джонсън вкара тристепенната система от ограничавания в Англия. Най-строгите ограничения бяха в северозападната част на страната - в градовете Ливърпул, Уорингтън, окръзите Мърсисайд, Ланкашир, Голям Манчестър, Южен Йоркшир и Нотингамшир, където бяха затворени кръчми и питейни заведения, казина и зали за игрални автомати, а срещите на хора, които не живеят дружно, бяха неразрешени. Въпреки това търговците на дребно, заведенията за хранене, учебните заведения и университетите продължиха да работят.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР