В Англия лечението на седем здравословни проблеми като болки в

...
В Англия лечението на седем здравословни проблеми като болки в
Коментари Харесай

Аптекарите във Великобритания поемат лечението на 7 здравословни проблема вместо личните лекари

В Англия лекуването на седем здравословни проблеми като болки в гърлото и ушите към този момент се предлага непосредствено от фармацевтите в аптеките, без да е належащо посещаване на доктор, оповестява в преписка БНР.

Схемата " Аптеката първо " ще разреши на множеството аптеки в Англия да издават предписания на пациенти без прегледи или рекомендации. Това ще спести на джипитата към 10 милиона прегледи годишно. Фармацевтичните представителства приветстваха този ход, само че има опасения по отношение на финансирането и почналото неотдавна затваряне на аптеки. Пациентите, които се нуждаят от повече профилирани или следващи грижи, ще бъдат насочвани към лекари.

Повече от 90% от аптекарите към този момент са се записали за даване на новата услуга, оповестиха от националното опазване на здравето в Англия. Подобни услуги към този момент се оферират в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Главният изпълнителен шеф на националното опазване на здравето в Англия Аманда Причард назова това " страхотна вест за пациентите ".  " Личните лекари към този момент лекуват милиони повече хора всеки месец, в сравнение с преди пандемията, само че със застаряващото население и възходящото търсене знаем, че службата би трябвало да даде на хората по-голям избор и да направи достъпа до грижи допустимо най-лесен “, посочи тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР