В Англия и Уелс е регистриран рекордно голям брой смъртни

...
В Англия и Уелс е регистриран рекордно голям брой смъртни
Коментари Харесай

Рекордно голям брой починали заради предозиране с медикаменти или наркотици на Острова

В Англия и Уелс е регистриран рекордно огромен брой смъртни случаи, дължащи се на свръхдози опиати и предозиране с лекарства, предадоха Пи Ей Мидия и ДПА. Регистриран е най-големият брой на такива случаи, откогато стартира воденето на статистика за тях преди 30 години.
Прочетете още
В малко по-малко от половината случаи са намесени опиати, като най-често в статистиката попадат хероинът и морфинът, оповестяват английските управляващи. Смъртните случаи с кокаин са се нараснали с два % и понастоящем за седем пъти повече, в сравнение с през 2011 година

Миналата година са регистрирани общо 4907 смъртни случая, дължащи се на предозиране с лекарства или взимане на свръхдози опиати. От пропорционална позиция това значи, че 84,4 души на всеки един милион души са умряли от това. Наблюдава се известно увеличение спрямо 2021 година, когато пропорцията е 84 смъртни случая на всеки един милион души.

Британските управляващи оповестяват, че се следи нарастване на междинния брой на медикаментите/наркотичните субстанции, които попадат в удостоверенията за гибел. Средният брой в този момент е два медикамента или две субстанции на един смъртен случай.

Средният брой на медикаментите или веществата, упоменати в удостоверенията, пораства от 2010 година, като в този момент по-често се срещат наименованията на разнообразни типове успокоителни и болкоуспокояващи субстанции, паралелно с хероина и други опиати. В 46,1% (или 2261) от случаите, регистрирани предходната година, е намесен тип опиум. В 857 от случаите е намесен кокаин, написа Българска телеграфна агенция. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР