В Амстердам почти 20% от целия транспорт са автомобили, поради

...
В Амстердам почти 20% от целия транспорт са автомобили, поради
Коментари Харесай

В Амстердам се отървават от колите по улиците с радикални методи

В Амстердам съвсем 20% от целия превоз са коли, заради което управляващите взеха решение да понижат броя им.  

Столицата на Холандия разполага с голяма мрежа от специфични велосипедни алеи, които вършат колоезденето комфортно и бързо. В града обаче към момента има прекалено много коли, което затруднява трафика. Почти 20% от всички пътувания в Амстердам през 2021 година са били с кола, съгласно статистиката. Около 55% от тях са осъществени от неместни поданици.

Заради колите градският превоз постоянно е усложнен, изключително в центъра на града. Там трамваите и рейсовете са принудени да стоят в тапи. Градът работи за ограничение на броя на персоналните транспортни средства. Беше решено да се отстранен доста места за паркиране и да се забрани придвижването на коли по избрани улици, съобщава Bloomberg.

По някои централни улици към този момент се затварят сектори за преминаващо придвижване. Според управляващите това ще помогне да се разчисти уличното пространство и да се отучат жителите да употребяват коли.

Тези ограничения ще обзет няколко места в столичния регион отвън историческия център, в това число артериите към Vondelpark, в регионите на Западен и Източен Амстердам и четири моста над река Амстел. Забраните за прекосяване имат за цел да отклонят транспортните средства към автомагистрала А10, която ще действа като разпределителен пръстен.

Мелани ван дер Хорст, заместник-кмет на Амстердам, сподели, че до момента в който градът се разраства, пространството за превоз се свива. От 2000 година градът е добавил повече от 189 000 поданици, а до 2050 година се чака градът да усили популацията си с още 250 000 души.

Подобни ограничения за битка с колите по пътищата подхващат още Париж и Брюксел. Тяхната съществена задача е да подобрят качеството на въздуха и да реализират климатичните цели.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР