В Американския университет в Благоевград успешни предприемачи се срещнаха със

...
В Американския университет в Благоевград успешни предприемачи се срещнаха със
Коментари Харесай

Български предприемач: Ако мислите, че в България е трудно, отидете в Пакистан, Нигерия или Колумбия да видите как е

В Американския университет в Благоевград сполучливи бизнесмени се срещнаха със студенти. Целта на събитието, проведено от студентската организация STARTUP Благоевград, беше да насърчи предприемаческия дух в страната. На едно място се събраха няколко от най-изявените български имена в бранша, както и доста запалянковци, пристигнали да потърсят ентусиазъм за бъдещите си проекти, предава Bulgaria On Air.

В търсене на тласък за по този начин значимата първа психическа крачка към триумфа, десетки студенти пристигнаха в залата на театъра на Американския университет, с цел да се срещнат с хора, които към този момент са извървели трънливия път към реализация на проектите и фантазиите си.

" Те са този % хора, които са се осмелили да поемат този риск, да стартират нещо свое, да преследват фантазиите си и да не се задоволят с това, което е комфортно, това, което е удобно. А в противен случай - били си извънредно устремени и поредни в преследването на личните си цели и постигането на концепциите си ", показа уредникът Лилия Лазарова.

Мото на всеки бизнесмен е, че ключът към триумфа постоянно се крие в капацитета на всеки човек. И когато има предпочитание и се положат старания, той се разкрива и развива.

" Всеки младеж, който мисли че е мъчно, бих го поканил да отиде в Нигерия, да отиде в Пакистан, да отиде в Колумбия, да вземе да попътува малко и тогава да кажем мъчно ли е или не. Абсолютно нищо общо няма, в този момент животът е 100 пъти по-лесен и в случай че има нещо рисково за тези младежи, това е, че животът е по елементарен ", уверен е предприемачът Христо Попов.

Освен към непосредствените си цели, сполучливият бизнесмен постоянно работи с мисъл за бъдещето. 

" Някои от стратегиите ни целят да посеят семенцето на интерес в цифровите технологии, които, желаеме или не, са част от нашия живот и наложително част от нашето бъдеще. И да оказват помощ на децата да се ориентират какво друго могат да вършат, което може би сега не им минава през мозъка, а е забавно и имат капацитет да създадат, без значение дали са от София или Абланица или някое малко село ", предизвиква младите предприемачът Светозар Георгиев.

От бизнеса посъветваха студентите да не стопират да построяват мрежа от контакти, тъй като тъкмо това е ключът, който след време ще отваря доста порти.

" Ако искаш да направиш нещо забавно в нашия поминък, няма по какъв начин да не се провалиш, 1 път, 2 пъти, 3 пъти, 4 пъти, в случай че тръгнеш да се проваляш, единственото нещо, което ти би трябвало, е темперамент. Така че моето откровено благопожелание към младежите е да имат яка гърбина, в случай че имат яка гърбина нищо не може да ги уплаши ", поучава Христо Попов.

StartUp конференцията в Американския университет се организира всяка есен и към този момент се трансформира в главно събитие, посредством което младежите получават точни насоки за положителната си реализация.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР