В американския Сенат има предложение да бъдат закупени руските зенитно-ракетни

...
В американския Сенат има предложение да бъдат закупени руските зенитно-ракетни
Коментари Харесай

Звучи невероятно: САЩ могат да купят руски ракети С-400 от Турция

В американския Сенат има предложение да бъдат закупени съветските зенитно-ракетни системи С-400 от Турция. По този метод Съединени американски щати ще отстрелят два заека с един патрон – ще заровят томахавката с Турция и ще разучат военните технологии на тези ракети.

Направено е предложение, обвързвано със закона, определящ годишния бюджет и разноските на Пентагона. Сенатор Джон Тун, републиканец от Южна Дакота, предлага тази законодателна самодейност, която ще разреши на въоръжените сили да закупят съветските зенитно-ракетни системи от Турция, съобщи Defense News.

Заради съветските ракети „ Триумф” се усили напрежението сред стратегическите сътрудници Съединени американски щати и Турция, а президентът Доналд Тръмп даже заплаши турския си сътрудник Реджеп Ердоган да срине турската стопанска система, в случай че Анкара не се откаже от ракетите. Турция на няколко пъти разгласи, че няма да се откаже от ракетите. Те към момента не са задействани на турска земя. Сенатор Джим Риш (републиканец от Айдахо) обаче се опълчва на това предложение и е на мнението, че всяка страна, която се снабдява с съветска военна техника, би трябвало да попадне под наказания, в това число сътрудникът в НАТО Турция. Сенаторът е сериозен към Ердоган.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР