В американския Сенат е предложена резолюция, която ще позволи на

...
В американския Сенат е предложена резолюция, която ще позволи на
Коментари Харесай

Сенаторка иска да ходи на работа с новороденото си бебе

В американския Сенат е препоръчана резолюция, която ще разреши на членовете на горната камара да вземат участие в съвещанията дружно с новородените си бебета, в случай че се постанова, съобщи Politico.

Автор на концепцията е сенаторката от Демократическата партия от Илинойс Тами Дъкоурт, която има и персонален претекст да упорства за това. На 9 април тя родила момиченце – Майли Пърл Боулси, и в околните 3 месеца сенаторката възнамерява да излезе в отпуска по майчинство.

Още преди раждането Дъкоурт декларирала, че счита да върви на работа дружно с бебето поради значими гласувания на законопроекти или когато партията й има потребност от наличието й. " Не мога да заставам надалеч от новороденото си бебе за дълго време през първите три месеца “, споделя тя пред публицисти.

Ако бъде призната, нейната резолюция ще анулира остарялото предписание, което не разрешава на сенаторите да водят децата си на съвещанията. Според Дъкоурт правилото единствено пречи на членовете на камарата да работят, когато станат родители.

Тя предлага да се позволи наличието на деца под 1 година по време на гласуванията, които постоянно се проточва, когато сенаторите не гласоподават по едно и също време, а поименно.

50-годишната Дъкуорт е и деец от войната в Ирак, водач. Нейният хеликоптер бил свален на 12 ноември 2004 година с РПГ, вследствие на това тя губи краката си и от този момент се движи с протези и понякога с инвалидна количка.

Източници на Politico потвърждават, че Сенатът евентуално ще поддържа самодейността, въпреки че разпоредбите и уставът на камарата се трансформират извънредно рядко. През 1997 година беше отхвърлено предлагането сенаторите да употребяват ноутбуци по време на съвещанията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР