В американския английски това изречение, дори без дядо Коледа, отдавна

...
В американския английски това изречение, дори без дядо Коледа, отдавна
Коментари Харесай

Да, Вирджиния, има Дядо Коледа!

В американския британски това изречение, даже без дядо Коледа, от дълго време се използва като идеоматичен израз, който удостоверява, че нещо на този свят, каквото и да било, е абсолютно същинско.

През декември 1897 година 8-годишната Вирджиния се изправя на пръсти в опит да надникне в света на възрастните, откакто поотрасналите й приятелки споделят, че няма Дядо Коледа. Как по този начин? В отговор баща й предлага да попита редакцията на вестник „ Сън “ (Ню Йорк). Детското писмо попада в ръцете на Френсис Чърч. Опитен публицист, някогашен боен сътрудник от Гражданската война сред Севера и Юга. И таман този мъж, видял гибел, обезсърчение и гаснеща религия в Смисъла, дава отговор посредством страниците на вестника:

„ Да, Вирджиния, има Дядо Коледа! “ Той е като феите от приказките и като всички чудеса на света е не по-малко същински от това, което може да се види и пипне. „ Нямало Дядо Коледа? Благодарим ти, Господи, той е жив и ще живее постоянно. “

Отговора на Френсис Чърч освен до Вирджиния вестникът печата в навечерието на всяка Коледа до 1949 година Над половин век. През 1950 година вестникът приключва съществуването си, само че това не е краят на историята. Препечатван в разнообразни издания до ден сегашен, това е текстът, най-често оповестен на британски език. Дали в това смутно време положителният дъртак продължава да допира сърцата и на децата, пораснали до втора и трета възраст?

Четете в GlasNews на следващия ден в зазоряването след Бъдни вечер.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР