В американската база Андрюс край Вашингтон пристигна самолетът с тримата

...
В американската база Андрюс край Вашингтон пристигна самолетът с тримата
Коментари Харесай

Северна Корея пусна трима американци от затвора


В американската база Андрюс край Вашингтон дойде самолетът с тримата американци, които бяха освободени от затвор в Северна Корея. Бившите пандизчии ще се срещнат с президента на Съединените щати, съобщи Българска национална телевизия.

" Жест на благосклонност " на севернокорейския водач. Така от Белия дом дефинираха стартирането на независимост на тримата американци. Те бяха държани в севернокорейски затвори по обвиняване в шпионаж. Двамата са академични преподаватели и бяха задържани предходната година. Третият е предприемач. Той беше в пандиза от 2015-та година.

В публикувано изказване, тримата благодариха на американския президент, че се връщат в Съединените щати. Амнистията им беше контрактувана от американския държавен секретар. За по-малко от месец Майк Помпео посети два пъти Северна Корея. При втората си аудиенция той остана в Пхенян 13 часа и организира и 90-минутна среща със севернокорейския водач. Майк Помпео дефинира диалога като " дълъг и прекрасен ".

Двамата са разискали идната среща на върха. Все още публично не е оповестена датата и мястото, на което Доналд Тръмп ще беседва с Ким Чен Ун. Очаква се двамата да се срещнат в края на май или началото на юни, а най-спряганото място е Сингапур.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР