В Алтеа ще се включат до 110 български военнослужещи от

...
В Алтеа ще се включат до 110 български военнослужещи от
Коментари Харесай

Български военни се включи в операцията на ЕС Алтеа“ в Босна и Херцеговина

В " Алтеа " ще се включат до 110 български военнослужещи от състава на механизираната рота от междинния районен запас на интервенцията на Европейски Съюз в Босна и Херцеговина. Основната част на контингента е образувана от 4-и механизиран батальон от Единния център за начална подготовка - Плевен.

Допълнен е с военнослужещи от 61-а механизирана бригада - Карлово и 110-и логистичен полк - Пловдив. Задачите, които българските военнослужещи ще извършват в границите на интервенцията, са наблюдаване, защита въз основата и дейности на формированията за бързо реагиране.
 Засилваме присъединяване си в интервенцията на Европейски Съюз в Босна и Херцеговина
Засилваме присъединяване си в интервенцията на Европейски Съюз в Босна и Херцеговина " Алтеа "

До 140 български военнослужещи ще бъдат развърнати там

В интервала от 21 до 23 юни 2022 година контингентът беше сертифициран за присъединяване в състава на междинния районен запас на военната интервенция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина " Алтеа " по стандартите на Съюзното командване по интервенциите и получи оценка " Боеготов ". Той ще застъпи в дежурство в междинния запас на интервенция " Алтеа " до 30 юни 2023 година като одобри осъществяването на дилемите от своите сътрудници, които се предислоцираха през март тази година в база " Бутмир " в град Сараево, Босна и Херцеговина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР