В Албания продължава акцията по издирване на жертви на ужасяващото

...
В Албания продължава акцията по издирване на жертви на ужасяващото
Коментари Харесай

Ужасът в Албания: Майка изкървя до смърт с умрялото си детенце в ръце

В Албания продължава акцията по търсене на жертви на ужасяващото земетресение, което удари страната със мощ от 6, 4 по Рихтер. Надеждите, че спасителите могат да намерят още някой жив, са нулеви, а броят на мъртвите се усилва.

До момента те са 49, само че съгласно управляващите могат да станат доста повече, ранените са 2 хиляди души.



По време на земетресението са починали цели фамилии. В един от срутените домове спасителите видели майка, държаща в прегръдките си мъртвото си 8-годишно момиченце. Тя ги молела да я оставят да почине дружно с детето си, написа Daily Mail.

30-годишната Диена умряла единствено няколко часа след момиченцето, лекарите не съумели да я спасят и тя изкървяла до гибел.



"Не ме изкарвайте на открито, не ме спасявайте, желая да умра тук с детенцето си в ръце ", плачела албанката, която била открита измежду руините на 6-етажна къща в град Драч.



Спасителите съумели да я извадят на открито и да я качат на кола за спешна помощ, само че съкрушената жена умряла на път за болничното заведение от солиден кръвоизлив.

Албания към момента пробва да се възвърне от най-голямата естествена злополука от 1979 година.

Берти е изгубил щерка си и майка си, към момента не знае какво се е случило с другите му деца. По време на земетресението къщата се срутила над фамилията му, той претърпял по знамение.

Сега се моли за знамение, тъй като измежду руините са неговите 2-годишни близнаци, 6-годишният наследник, брачната половинка му и брат му. Той просто не може да се смири с това, че са умрели и обикаля към срутената си къща в обезверена вяра, че ще ги види живи.

В избавителните акции вземат участие освен локалните спасители и военните, само че също по този начин и командировани по неотложност италианци, гърци и румънци.
България също предложи помощ.



Вчера министър председателят Еди Рама разгласи ден на печал и даде обещание, че хората, останали без дом, ще могат да имат къде да живеят до 2020 година.

Семейството му също е наранено от нещастието - по време на земетресението е починала годеницата на сина му Кристи. Заедно с нея са умрели родителите и брат й.



Пред публицистите министър председателят Рама колкото да криеше болката си и ги помоли да не му задават персонални въпроси.

Превод и редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР