В акция след двете масови стрелби със 17 жертвиАрестуваха бащата

...
В акция след двете масови стрелби със 17 жертвиАрестуваха бащата
Коментари Харесай

Сърби предадоха над 3000 оръжия и хиляди патрони

В акция след двете всеобщи стрелби със 17 жертви
Арестуваха бащата на втория нападател

Сърби са предали над 3000 единици оръжия и десетки хиляди патрона в първите два дни от акцията за непринудено предаване на оръжие в страната, оповестена след двете всеобщи стрелби със 17 жертви предходната седмица. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, представен от Ройтерс.

На 3 май 13-годишен простреля в белградско учебно заведение осем възпитаници и охранител и рани други шест деца и учителка. Той е арестуван и се прави оценка на психическото му положение, само че поради възрастта му по закон не може да носи наказателна отговорност.

На идващия ден вечерта 21-годишен юноша стреля в три села край град Младеновац, като умъртви осем души и рани 14. Той също е арестуван.

След двете всеобщи убийства бе оповестена акция, в която жителите могат да предават нелегално притежавано оръжие без последици до 8 юни.

Междувременно сръбската полиция арестува бащата на обвинения в убийството на осем души в региона на Младеновац - Урош Б. (54 г.). В дома им са открити оръжия и боеприпаси - няколкостотин патрона с друг диаметър, самоделно оръжие, револвер и няколко оптически мерника, заяви сръбският в. „ Блиц “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР