В Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП)

...
В Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП)
Коментари Харесай

II-ри Българо-турски бизнес форум с B2B срещи, 9-10 юни 2023 г., хотел Регнум, Банско

В Агенцията за поощряване на дребните и междинни предприятия (ИАНМСП) по електронен път постъпи информация и покана от Българо-турска търговско-индустриална камара за институционално партньорство и присъединяване във II-ри Българо-турски бизнес конгрес с В2В срещи, който ще се организира в интервала 9-10 юни 2023 година в хотел Регнум, Банско.

Бизнес форумът обичайно ще се организира с общителното съдействие на Посолството на Република Турция в България, Асоциацията на стоковите тържища и търговско-промишлените покои в Турция (ТОВВ) и Българската организация за инвестии (БАИ).

Традиционно положителните и ползотворни партньорски контакти сред ИАНМСП и БТТИК, вследствие на които се организираха редица сполучливи бизнес конгреси и осведомителни срещи в страната през миналите месеци, способстват дейно за активизиране на деловите връзки сред двете страни. Географската непосредственост сред двете страни и обвързваното историческо минало са в допълнение изискване и причина за реализирането на относително лесни контакти сред компаниите от Република България и Република Турция.

Форумът се организира за повторно в България и се концентрира върху бизнес опциите и партньорствата сред балканските страни. Събитието ще събере представители на разнороден кръг от бизнеси в разнообразни стопански браншове, бизнесмени, вложители и политици от България, Турция и други балкански страни, с цел да обсъдят и проучат опциите за бизнес в района.

Акцент във форума ще са главно секторите: аутомотив, елементи за автомобилния бранш, строителство, метали, машини, хартия, мебели, сила, амбалаж, храни, ИТ, текстил консултантски услуги, опазване на здравето, козметика, пластмаса, туристически услуги.

Организираният от БТТИК в партньорство с ИАНМСП II-ри Българо-турски бизнес конгрес с В2В срещи ще даде опция за обмяна на скъп опит, хрумвания, експертиза и положителни практики, както и за основаване на ползотворни бизнес контакти и откриване на нови благоприятни условия за бизнес и развиване в страната и района.

В рамките на програмата на бизнес форума ще бъдат извършени дискусионни кръгли маси по настоящи и за двете страни тематични сегменти: Енергетика и зелени решения, Автомобилна промишленост, Възможности за европейско финансиране, включващи Европейски стратегии и финансови принадлежности в новия програмен интервал 2021-2027, както и благоприятни условия за трансгранично съдействие (Интеррег).

При интерес за присъединяване, апелирам да потвърдите Вашето наличие най-късно до 06 юни 2023 година на следния линк: Втори Българо-Турски бизнес конгрес в Банско, 10 юни 2023/ 2nd Bulgarian-Turkish business forum in Bansko, 10 June 2023 (google.com)

Лица за контакт: Мая Блъскова, [email protected] 0896 666 103

Томислав Атанасов, [email protected],  02 940 7983
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР