В афиша на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 10 декември от

...
В афиша на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 10 декември от
Коментари Харесай

В Театър ВЕСЕЛ ще разкажат „Първобитна приказка“

В афиша на Куклен спектакъл ВЕСЕЛ, на 10 декември от 11.00 часа в читалище „ Искра ” в остарялата столица, ще гостува спектакълът „ Първобитна приказка “. Заглавието е от репертоара на Държавен куклен спектакъл „ Георги Митев “ в Ямбол. Автор на пиесата и режисьор на спектакъла е Теодора Попова. Сценографията е дело на Диана Узунова-Тодорова, а музиката – на Гергана Василева. В спектакъла вземат участие актьорите Жулиета Николаева, Калина Баракова и Димитър Димитров.
Отдавна, от дълго време, преди към един милион години, измежду тъмната и гъста гора, живеел един човек – Хомо Сапиенс. Първият, който разкрил Огъня и първият, който си изпатил от неговия яд. Оттогава са минали доста, доста години. Човекът се научил по какъв начин да се грижи за Огъня, научил се и по какъв начин самичък да го пали и двамата към този момент са повече от положителни другари. Но има нещо, което не се е трансформирало и до през днешния ден. Огънят не обича децата! И в никакъв случай, за нищо на света, не би разрешил те да си играят с него!И това е най-важното, което би трябвало да запомним: децата би трябвало да стоят надалеч от огъня! Най-малко на една човешка крачка!
„ Първобитна приказка “ е занимателен роман за първите хора и огъня като другар и зложелател. Пиесата е притежател на премията за най-хубав учебен текст на националния конкурс „ Михаил Лъкатник “ в Ямбол. Тя е предопределена за деца от предучилищна възраст, както и за възпитаници от началния курс на образование. Сюжетът на просветителния театър е изпълнен с динамичност и драматизъм, както и с голям брой комични обстановки. Целта на създателя е да подсети, че огънят е доста добър другар на индивида, само че и негов смъртен зложелател, в случай че не се грижи вярно за него.
Проектът „ Съботни спектакли за фамилна аудитория “ на Куклен спектакъл ВЕСЕЛ се осъществя с общителната поддръжка на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „ Искра “ във Велико Търново. За спомагателна информация – 0878 790 549.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР