„В администрацията навсякъде трябва да приемат плащане с карта. Това

...
„В администрацията навсякъде трябва да приемат плащане с карта. Това
Коментари Харесай

Министърът на електронното управление разкри какви промени готвят в администрацията

„ В администрацията на всички места би трябвало да одобряват заплащане с карта. Това е главно за дистанционното управление. Казусът с посттерминалите е механически. Това съобщи министърът на електронното ръководство Божидар Божанов пред Нова телевизия.

По тематиката с опцията персоналните карти да станат цифрови той изясни: „ Зеленият документ е по-специфичен, тъй като там персоналните данни са в телефона. Тук е назад – данните са в централизирани регистри “.

Божанов беше безапелационен, че сега жителите са куриери на администрацията: „ Вие знаете дали сте си платили налога и страната може да си го събере без да ангажира никой. Фокусът на електронното ръководство е администрацията да не ни занимава със себе си “.

По думите му има услуги, които могат да отпаднат незабавно. Едно от тях е удостоверението за фамилно състояние, тъй като има указател за тези данни. Като друга услуга уточни издаването на карти за пътешестване в градския превоз за възпитаници. Тя може да бъде улеснена, защото МОН има централизиран указател.

„ Повечето от промените, които ще вършим, ще бъдат координирани с други министри “, безапелационен беше той. Министърът изясни, че всеки човек ще може да ревизира кой и по кое време е имал достъп до персоналните му данни. Ако има нарушавания, се алармира в Комисията за отбрана на персоналните данни.

Божанов изясни, че се планува промяна в КАТ, с която огромна част от документите ще могат да се декларират онлайн: „ До преди няколко месеца нямаше опция промяна на брошура да се случва онлайн “.

Той беше безапелационен, че би трябвало да отпадне условието за удостоверения за липса на отговорности.

„ Никой няма да е длъжен да употребява електронни услуги. Това е алтернатива, само че в случай че желаят жителите да отидат на гише, ще имат тази опция “, изясни министърът.

„ Колкото по-малко пари има за електронно ръководство, толкоз по-добре ще работи то. Няма да има апетити за финансово асимилиране “ добави още.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР