В администрацията на САЩ са осъждали въпроса за извършване на

...
В администрацията на САЩ са осъждали въпроса за извършване на
Коментари Харесай

Ще възобнови ли САЩ ядрените опити в отговор на заплахата от Китай и Русия?

В администрацията на Съединени американски щати са осъждали въпроса за осъществяване на първия след 1992 година нуклеарен опит, заяви в. The Washington Post, представен от БГНЕС.
Въпросът е бил прегледан на среща на чиновници от ведомствата, занимаващи се с въпроси на националната сигурност,на 22 май. Не е била реализирана договореност за осъществяването на подобен опит. Един от чиновниците съобщи, че разисквания не престават.
Друг източник зави пред вестника, че в последна сметка е взето решение да се вземат други ограничения в отговор на заканите, които съгласно Вашингтон идват от Китай и Русия, само че да се избегнат нуклеарните опити. В Съвета за национална сигурност към Белия дом отхвърлиха да разясняват тази информация, акцентира вестникът.
Един от представителите на администрацията с висок сан означи, че американската проява пред Пекин и Москва за подготвеност да се извърши „ бърз тестване ” може да даде преимущества на Съединени американски щати в договарянията за контрола над въоръженията, към които Вашингтон желае да притегли освен Русия, само че и Китай.
Вестникът посоча, че по време на срещата са зародили съществени различия за концепцията да се възобновят нуклеарните тествания. Привържениците на нуклеарното неразпространение считат,че възобновяването на нуклеарните опити може да докара до дестабилизиращи последици. „ Това ще бъде покана към други страни с нуклеарно оръжие да последват този пример…това би било начало на небивала гонка на въоръженията. Това също би подкопало договарянията с водача на КНДР Ким Чен Ун ”, цитира вестникът ръководителя на американската Асоциация за надзор над въоръженията Дарил Кимбол.
Съединени американски щати публично уведомиха Русия за отдръпване от Договора „ Открито небе “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР