В администрацията е получено уведомление от транспортната фирма, обслужваща линиите

...
В администрацията е получено уведомление от транспортната фирма, обслужваща линиите
Коментари Харесай

Защо Община Казанлък остава без автобусни линии до селата

В администрацията е получено съобщение от транспортната компания, обслужваща линиите за прекъсване на междуселищния превоз на територията на общината. Това изненадващо деяние от страна на превозвача е жестоко нарушаване на контракта сред него и Община Казанлък.



От през днешния ден 17 обитаеми места остават без превоз. Според превозвача, не са изплатени общинските дотации.

Мотивът ни да спрем линиите е нередовното неплащане от Община Казанлък на пари от коронавирус ограничения - 193 000 лева Съставен е акт от ДФК в границите на 90 000 лв. и ние се виждаме в неспособност да си изпълняваме отговорностите, тъй като нямаме пари за заплати и нафта, изясни пред Българска национална телевизия представителят на компанията транспортьор. Според него, обстановката е умишлена.

Зам.-кметът Даниела Коева изясни, че контракта с превозвача е дълготраен. Заради пандемията още през 2020 година разписанията са усъвършенствани.

През януари са показани информации за дължимите суми и сега общината ревизира данните за съществуване на съображение за погашение на коронавирус ограниченията.

Общината е изпратила искане към регионалния шеф след полученото съобщение от превозвача и сега се водят договаряния с други компании. Очаква се превозът да бъде възобновен на следващия ден, съобщи зам.-кметът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР