В Административния съд във Враца е образувано дело, касаещо резултата

...
В Административния съд във Враца е образувано дело, касаещо резултата
Коментари Харесай

Победен кандидат за кмет на Борован обжалва резултата от изборите

В Административния съд във Враца е формирано дело, касаещо резултата от изборите. Жалбата е подадена от Иван Димитров Костовски, претендент за кмет на община Борован, повдигнат от Политическа партия „ ГЕРБ “. Тя е срещу решение № 132-МИ от 04.11.2019 година на ОИК – Борован. С оспореното решение е разгласен за определен за кмет на община Борован на втори тур от създадените локални избори, издигнатия от МК „ Съюз на демократичните сили “, Политическа партия „ Земеделски национален съюз “, Политическа партия „ Движение за права и свободи “, Политическа партия „ Земеделски съюз Ал. Стамболийски “, Политическа партия „ Национална движение „Симеон Втори" “ претендент Десислава Димитрова Тодорова.
В жалбата са изложени изказвания за позволени голям брой нарушавания на изборните правила, предопределили констатиране на неистинен избирателен резултат. Отделно от претендираната незаконност на решението, излага доводи за незначителност на същото, като признато при липса на предписаното в Изборния кодекс болшинство от две трети от присъстващите членове на ОИК. Отправено е искане към съда да анулира решение № 132-МИ/04.11.2019 година на ОИК – Борован и да разгласи избора за кмет за нереален.
Образувани са и други две административни каузи по отношение на изборите в община Борован. Те са по тъжби на зам.-председател и член на СИК в село Малорад и по тъжба на зам.-председател на ПСИК.
В жалбите се оповестява за позволени нередности в част от преброените бюлетини, според методическите инструкции на ЦИК.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР