В Административния съд в Смолян започна делото образувано по жалба

...
В Административния съд в Смолян започна делото образувано по жалба
Коментари Харесай

Започна делото за касиране на изборите в Смолян

В Административния съд в Смолян стартира делото формирано по тъжба на претендента за кмет на Смолян Стефан Сабрутев за анулиране на изборите, делото ще продължи до четвъртък.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 1124
Заседанието е планувано в четири поредни дни от през днешния ден до 23 ноември. В правосъдната зала на Административния съд са инсталирани камери, както и екран пред нея, на който жители и публицисти могат да следят процесуалните дейности. Тази заран в залата се яви за малко кметът Николай Мелемов, който се съставлява от двама юристи Светлана Николова и Венета Русева. А оспорващият изборите Стефан Сабрутев е представляван от адв. Иван Демерджиев, някогашният вътрешен министър, който в залата съобщи, че има ненадлежно запечатани 28 чувала.

Съдът е изискал авансово огромен брой доказателства, в това число и всички чували с бюлетини, следва да се произнесе по голям брой възражения за изопачен избирателен избор.

Упълномощената от Общинската изборна комисия адв. Росица Чакърова съобщи преди началото на делото:

" Надявам се процесът да мине умерено, законосъобразно. Съответно ние, страните, ще си заемем позиция и ще си заявим отбраната. Аз като представител на Общинската изборна комисия, техен юрист, изрично декларирам, че решението им е изцяло законосъобразно. То е постановено от способен орган в неговите пълномощия. 11 членове на комисията са дали своят вот " за ", т.е. единомислещо решение. Същото е постановено на база резултатите от секционните изборни комисии, от техните протоколи, т.е. имаме едно напълно законосъобразно решение и нямаме никакви терзания по отношение на него ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР