В Административния съд в Русе започна дело, в което бившият

...
В Административния съд в Русе започна дело, в което бившият
Коментари Харесай

Бившият министър Даниела Везиева оспорва в съда отнетата ѝ за плагиатство докторска степен

В Административния съд в Русе стартира дело, в което някогашният министър на стопанската система оспорва отнемането на докторската ѝ степен след отчет от Министерството на образованието за плагиатство.

След като предходната година Комисията по академична нравственос към министъра на образованието излезе с отчет, че дисертационният труд на някогашния министър на стопанската система е плагиатстван, беше отнета научната ѝ степен, а дипломата ѝ оповестена за невалидна. Това обаче се оспорва от Везиева и през днешния ден стартира дело в Административния съд в Русе, съобщи БНР.

Адвокатът на някогашната министърка не пожела да разяснява, само че това направи ответната страна - Националният боен университет във Велико Търново в лицето на проф. Стойко Стойков, който подаде сигнала за плагиатството на Везиева: " По делото, по което започнахме, за следващ път имаме доказателство, че по административен път може да бъде оспорено потвърденото посредством Закона за развиване на университетския състав 100% плагиатство, т.е. със 100 % откраднат труд, непознат труд, да си получил тапия, която по-късно да се опитваш по административен път да защитиш ".

Делото ще продължи на 14 февруари с показване на спомагателни доказателства.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР