В Административния съд в Благоевград са постъпили четири жалби против

...
В Административния съд в Благоевград са постъпили четири жалби против
Коментари Харесай

В Административния съд са постъпили четири жалби, оспорващи пълномощията на кмета на Благоевград

В Административния съд в Благоевград са постъпили четири тъжби срещу решение на Общинската изборна комисия/ОИК/ - Благоевград от 20 декември, с което отхвърля да прекратят предварително пълномощията на кмета на общината Румен Томов. Това оповестиха от пресцентъра на съда.

Решението на ОИК е оспорено от регионалния координатор на Политическа партия ГЕРБ Андрей Новаков, тъжби са подадени и от Политическа партия МИР посредством Албина Анева, от Политическа партия " Нова опция " посредством прокурист Христо Христов и от Политическа партия " Свобода " посредством пълномощника си в Благоевград Илия Илиев, показват от съда.

От там допълват, че със свое решение ОИК Благоевград отхвърля да приключи предварително пълномощията на Румен Томов, разгласен за определен за кмет на Община Благоевград по подаден сигнал с изказване за нарушаване на член 41, алинея 3 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация.

Сигналът беше подаден в ОИК от предходния кмет Атанас Камбитов, а в него е посочено, че Румен Томов не е заличил своя компания от Търговския указател в законоустановения период. В сигнала е посочено още, че Томов е сключил договорка за продажба на компанията си и я е трансферирал в интерес на сина си, само че тя продължава да бъде вписана в Търговския указател.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР