В Административен съд – Враца е образувано адм. дело №

...
В Административен съд – Враца е образувано адм. дело №
Коментари Харесай

Ценко Чоков обжалва решението на избирателната комисия за свалянето му от кметския пост

В Административен съд – Враца е формирано адм. дело № 713 по разказа на съда за 2017 година на съображение постъпила тъжба от кмета на кметството в село Галиче, срещу Решение № 227/06.10.2017 година на Общинска изборна комисия – Бяла Слатина, с което са прекъснати предварително пълномощията му, оповестиха от административния съд.
Припомняме, че с Решение № 225 от 03.05.2017 година ОИК – Бяла Слатина отхвърли да приключи предварително пълномощията на кмета и след митинг на Административния началник на Районна прокуратура – Бяла Слатина, Административен съд – Враца го анулира като незаконосъобразно. Решението на съда беше атакувано в законоустановения период пред Върховен административен съд с претекстове за неточност и незаконност и с искане за неговата анулация. С решение № 11695 от 04.10.2017 година Върховните магистрати оставиха в действие решението на Административен съд – Враца, като вярно, обосновано и законосъобразно и дадоха инструкции на ОИК – Бяла Слатина да предприеме дейности за предварително преустановяване пълномощията на кмета на кметство с. Галиче, заради безпричинно неявяване от работа за повече от един месец.
Предявената тъжба, с която в този момент е сезиран Административен съд – Враца е постоянна от официална страна, постъпила е в открития от закона преклузивен период, от страна която има юридически интерес от обжалването, заради което е и процесуално позволена.За да се произнесе съдът и по основателността и, с определение делото е планувано за разглеждане в намерено правосъдно съвещание на 25.10.2017 година от 11 часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР