В Административен съд –Варна е образувано дело по жалба на

...
В Административен съд –Варна е образувано дело по жалба на
Коментари Харесай

Кметът на район „Одесос“ отново обжалва решението на ОИК-Варна за предсрочно прекратяване на неговите пълномощия

В Административен съд –Варна е формирано дело по тъжба на Цветнен Ц. против Решение № 294 / 02.02.2024 година, постановено от Общинската изборна комисия (ОИК) гр. Варна, с което се приключват предварително неговите пълномощията като кмет на регион „ Одесос “. С жалбата се желае анулация на процесното решение на ОИК-Варна и прекъсване на предварителното му осъществяване

В жалбата се твърди, че сигналът, по който е постановено Решението на ОИК-Варна, не изхожда от действително съществуващо физическо лице, нито е постъпил в деловодната система на комисията по открития от ЦИК ред.

„ Непосредствено след полагане на клетвата, жалбоподателят действително е прекратил осъществяването на всякаква комерсиална активност, в това число е упълномощил правене на оценка на комерсиалното дружество “ – се сочи в жалбата. През процесния интервал не е получавал приходи като Едноличен търговец, а само като мажоритарно определен кмет на регион и при предварителното преустановяване на мандата ще остане без приходи, заради неналичието на редом трудово правно отношение.

Иска се прекъсване на предварителното осъществяване на процесното решение, като се обосновава с това, че то визира по неприемлив метод конституционно обезпеченото за всеки български жител право на труд и би уронило престижа на Цветнен Ц.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР