В Административен съд – Варна се проведе първото открито съдебно

...
В Административен съд – Варна се проведе първото открито съдебно
Коментари Харесай

Започна делото относно поставянето на преместваеми обекти в Морската градина на Варна

В Административен съд – Варна се организира първото намерено правосъдно съвещание формирано по митинг на Районна прокуратура – Варна срещу Разрешение на Гл. проектант на Община Варна, с което е позволено слагането на 10 бр. преместваеми обекти, ситуирани на територията на два поземлени парцела в Приморски парк, м. Салтанат, гр. Варна. Това споделиха от съда за Varna24.bg.

По делото са конституирани като заинтригувани страни Министерство на туризма, Министерство на регионалното развитие, Областна администрация, като заявката за слагане на преместваемите обекти е от " Овърсийз – Хоризонт “ АД. В хода на съвещанието съдът одобри доказателствени претенции и назначи, по искане на процесуалния представител на " Овърсийз – Хоризонт “ АД, правосъдно – техническа експертиза (СТЕ) с експерт инж. – геодезист, което да отговори да следните въпроси:

1. Какво е предназначението 

2. Има ли влезнал в действие Подробен устройствен план каква компактност на застрояване, коефициент на активност на застрояване и минимална озеленена повърхност се предвижда; Има ли отклоняване на преместваемите обекти и уреди, според оспореното Разрешение за слагане, с предвижданията на Подробен устройствен план и на Общ устройствен план?

3. Попадат ли в територия на народен курорт?

4. Ако двата ПИ са в зона " А “, съгласно ЗУЧК, включени ли са в предпазени територии и зони?

5. Попадат ли двата парцела под действието на Закона за културното завещание?

Следващото съвещание по делото е планувано за 25 април, 14.00 ч.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР