В абсурдни условия ще се открие симфоничната програма на Пловдивската

...
В абсурдни условия ще се открие симфоничната програма на Пловдивската
Коментари Харесай

Пловдивската опера репетира и концертира в абсурдни условия

В неуместни условия ще се открие симфоничната стратегия на Пловдивската опера. В залата на Пловдивската концертна зала вода протече и върху зрителските места. Сградата, където Пловдивската опера репетира и показва симфоничната си стратегия, от дълго време е в окаяно положение, а плануваният ремонт се бави.

Пловдив

Концертът на пианиста Евгени Божанов с оркестъра на Пловдивската опера под диригентството на Емил Табаков се случва, за наслада през днешния ден дъждът спря. Въпреки предписанията за затваряне на залата, екипът на операта продължи да я употребява като единственото допустимо пространство за подготовки. В името на публиката не бяха спрени и концертите, актуалната демонстрация открива симфоничния сезон. Ето по какъв начин усети казусът един от специфичните посетители - маестро Емил Табаков.
Емил Табаков, диригент: Tрябва да се оправи залата, тъй като друга зала в Пловдив няма, доколкото знам това е зала на Министерството на културата, значи откакто е на Министерството на културата, би трябвало да са виновни и да се има поради, че това нещо би трябвало да се направи в най-бързото време, което е допустимо, с цел да има фактически опция за работа. Може ли тук да се остави това състояние тука да репетираме и да тече вода върху инструментите, това допустимо ли е въобще, какво е това отношение към артистите, които популяризират България и носят името на България. Аз не мога да си обясня, това е просто очевидно непознаване на проблемите, на спецификата на нашата работа, на артистичната работа. И това е един сериозен оркестър, който може да реализира, да бъде едно лице на нашата страна, само че в тези условия няма да бъде лице скоро, в случай че по този начин продължава просто всичко.

Основният ремонт на Концертната зала следва, въпросът е по кое време. По-близо до отговора може би ще стигнем на следващия ден, когато министърът на културата Боил Банов е поканил на диалог шефа на Пловдивската опера доцент Нина Найденова. След тази среща чакаме развиване по по казуса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР